About

Kapje Rood

kapjerood

Kapje Rood is bedacht door Martine Zeijlstra. Vier jaar geleden maakte ik mijn eerste applicaties toen ik zwanger was van mijn oudste zoontje Fjodor. Veel baby en kinderkleding vind ik erg saai. Daarom maakte ik vier jaar geleden de eerste kleding met stoere katten, leeuwen en honden om de broekjes en shirtjes van mijn zoontje mee op te vrolijken. Ik vond het leuk dat hij de enige was met zo’n shirtje. Voor vrienden en vriendinnen die een baby kregen maakte ik ook applicaties op shirtjes. Zodat ook hun baby een uniek pakje, shirtje of broekje had.

Tegelijkertijd stoorde het me dat kleding maar zo kort gedragen wordt. Mijn twee jongetjes Fjodor en Flann groeien zo hard, dat ze hun shirtjes en broekjes vaak maar een paar keer aan hebben. Een leuk t-shirtje in maat 62 dat Flann in maat 62 kreeg heeft hij niet eens aan gehad omdat hij er al uit was gegroeid voordat het warm weer werd.

Met Kapje Rood wil ik graag iets doen aan die verspilling. Ik spit diepe kasten uit, op zoek naar vintage kleding met vrolijke stippen, streepje en kleuren. Om ze met mijn eigen handgemaakte prints om te toveren tot unieke kleding. Er is dus maar een exemplaar van. Kapje Rood heeft onder andere slaperige teckels, wolken die hartjes regenen, boze wolven, monsters die tandjes krijgen en dino’s met stoere petjes. Voor vrolijke jongens en meisjes die wel van een spannend sprookje houden.

Voor de quilts gebruik ik lekkere warme, vintage wollen dekens. Ze hebben alle kleuren van de regenboog. Geel met olijfgroen. Zeeblauw en zalmrose. Heerlijk warm, maar te retro om nog op een bed of bank te liggen. Maar perfect om als vulling te gebruiken voor een mooie, vrolijke babyquilt vol scheurende konijnen en retrobloemen.

Ik hoop dat je hier een mooie, handgemaakte quilt of vrolijk, uniek shirt vindt, zodat jij en jouw kleintje van Kapje Rood kunnen genieten. Voor een sprookje met wat minder verspilling!